nogle siger: “jeg forstår det ikke” 

jeg siger: “har du prøvet at lede?”

I mere end fyrre år har jeg brugt størstedelen af min tid på at undersøge og lede efter nogle af svarene på de helt store spørgsmål: Hvem vi er som mennesker, hvor vores menneskelige egenskaber stammer fra  – og hvorfor vi handler, tænker og føler, som vi gør.

Det har medført omfattende studier af alskens emner – fra teologi og kulturhistorie til adfærdsbiologi og hjerneforskning. Mere end noget andet har den årelange beskæftigelse med disse forskelligartede emner imidlertid overbevist mig én ting: nemlig at svarene på mange af de livets store spørgsmål faktisk allerede er derude – hvis man blot formår at grave dem frem.

Planen er, at de kommende fyrre år primært skal anvendes på at formidle den viden, som jeg – langsomt, men sikkert – har fået opsamlet gennem denne omfattende research. Primært i form af bøger, artikler og foredrag – men også enhver anden mulighed, som måtte byde sig til.

Hvad der skal ske når jeg engang fylder 80 år, er der ingen aktuelle planer for på nuværende tidspunkt.

HUMAN - På sporet af det menneskelige

Glæd jer til d. 26. oktober! Der udkommer min næste bog, HUMAN, som er en fortælling om mennesker og menneskesyn: Hvem vi er, hvor vi kommer fra – og hvordan vi finder ud af, hvor vi skal hen.

I bogen gennemgås ikke blot nogle af de senere årtiers toneangivende forsøg på... læs mere ...


Mester i boglig list

 

Af alle mulige danske oversættelser af den smukke, men også noget bedagede, latinske betegnelse for den akademiske grad, som jeg er indehaver af (”magister artium”), er den mest vidunderlige, jeg hidtil er faldet over, uden tvivl:

”Mester i bogelig list”. (*)

Betegnelsen synes så meget desto mere passende i... læs mere ...


"kundskabernes læremester"

Det er til min store beklagelse gået op for mig, at der findes mange, som ikke er klar over, hvad den akademiske titel, magister artium (som jeg selv er bærer af), egentlig indbefatter.

Det må der gøres noget ved.

Nedenfor følger derfor historien om, hvad i mine øjne må betragtes som en... læs mere ...


min far sagde engang ...

… at det vi har brug for ikke er flere computereksperter, men derimod at folk generelt bliver mere fortrolige med computere.

Det var naturligvis tilbage i 1980’erne, inden computere og mobiltelefoner i alle afskygninger for alvor blev en del af vores hverdag – og mens man stadig opfordrede alle til at... læs mere ...