En bog om hukommelsen er en en bog, jeg har skrevet i samarbejde med Peter Lund Madsen. Forsøget har været at forklare, hvad hukommelsen er og hvad den gør – på en både grundig og underholdende facon.

Se også: Hukommelsen – et foredrag du aldrig glemmer!

En bog om hukommelsen kan på mange måder betragtes som en forsvarstale for hukommelsen. Vi hører så ofte om, hvordan vi altid glemmer eller har svært ved at huske og husker forkert. Og når man hører om hukommelse inden for videnskaben, handler det stort set altid om, hvordan vi kan forbedre hukommelsen.

Men hukommelsen trænger generelt ikke til forbedring. Den trænger derimod til, at vi forstår, hvad det egentlig er den gør – og bliver bedre til at leve med den hukommelse, vi nu engang har!

Med En bog om hukommelsen har jeg derfor sammen med Peter forsøgt at forklare, hvad vi ved om hukommelsens funktion, både ud fra de klassiske resultater fra hukommelsesforskning og fra de allernyeste forsøg på at forstå hukommelsens væsen til bunds.

Undervejs på vores rejse ind i hukommelsens væsen skal vi forbi så forskelligartede emner som fisk der hører bluesmusik, over opfindsomme aber til forklaringen på, hvorfor vi selv er bedre til at køre bil end alle de andre.

Stort set uanset hvem man er, og hvor meget man i forvejen ved, kan vi så godt som love, at der vil være adskillige aha-oplevelser på denne lange rejse.

God fornøjelse!

P.S.: Bogen udgives af FADLs forlag.