Posted by on 03/07/2018

Jeg har haft den store fornøjelse at blive bedt af Gyldendal om at oversætte Brian Cox og Jeff Forshaws mageløse bog om kosmos, UNIVERSEL – En guide til kosmos, til dansk.

Nu er resultatet her – og ud over at den er på dansk, kan bogen også stærkt anbefales pga. sit indhold.

UNIVERSEL adskiller sig fra andre bøger om universet ikke kun ved sit meget smukke design  – omslaget er designet af den grafiske designer Peter Saville, en levende legende, som  er kendt for at have lavet utallige legendariske pladecovers – og sine smukke illustrationer, men også ved sin grundighed.

Ikke blot ajourføres man langsomt, men sikkert, med det moderne fysiske verdensbillede,fra Newton og Einstein til standardmodellen, inflation og multiverser. Undervejs er bogen også fyldt med utallige anekdoter fra kosmologiens historie og med små (og til tider ret omfattende) forsøg, man kan gøre fra sin egen baghave, som vil overbevise en om, at det fysiske verdensbillede har fat i den lange ende.

Uanset om man er fan af Brian Cox, som med tiden er blevet en af tidens førende videnskabsformidlere, eller ej, er det en fantastisk bog at blive klog af!

Posted in: Uncategorized