Hjernen rummer nøglen til forståelsen af alle vores menneskelige egenskaber. Den er ansvarlig for vores tanker, følelser – ja, for hele den oplevelse vi har af verden.

Der er imidlertid meget, vi endnu ikke ved om, hvordan hjernen fungerer. I mange hjerneforskeres øjne befinder hjerneforskningen sig stadig i sin spæde barndom, og man forventer, der endnu vil gå mange år før hjerneforskningen – om nogensinde – vil kunne levere eller bidrage til svar på mange af de centrale spørgsmål om, hvem vi er som  mennesker.

Når det gælder det helt centrale spørgsmål om, hvordan hjernen former vores oplevelse af virkeligheden – hvordan den ud af særskilte sansepåvirkninger former en samlet opfattelse af verden omkring os, komplet med farver, lugte, smage og lyde – er der imidlertid sket væsentlige fremskridt gennem de senere årtier.

Foredraget vil tage jer med en tur gennem de nyere teorier om, hvordan hjernen former vores oplevelse af virkeligheden, og præsentere et syn på hjernen – og dermed også på os selv – som på mange måder adskiller sig fra det mere klassiske syn på hjernen som en simpel biokemisk fabrik, som blot følger på forhånd fastlagte processer og som reagerer passivt på verden omkring os.

Foredraget er baseret på min bog Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed, samt nogle af de forskningsresultater som er fremkommet siden bogens udgivelse i 2015.

BOOKING:

Foredragsportalen (info@foredragsportalen.dk) 70 26 01 00 eller hjemmesiden Bifald.dk

NkMusic 70 20 36 48 eller via min profil på Nkmusic